Ruloniki naleśnikowe z farszem po chińsku

Ruloniki naleśnikowe z farszem po chińsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • naleśniki

    10 sztuk
  • mieszanka chińska

    350 gram
  • mięso z kurczaka gotowane lub

    300 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • sos chili słodko-pikantny

    3-4 łyżki
  • sos grzybowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mięso z kurczaka obieramy i kroimy. Ja użyłam kurczaka z rosołu niedzielnego. Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy. Dodajemy mieszankę chińską i smażymy chwilkę, tak by warzywa były lekko twardawe. Pod koniec smażenia dodajemy kurczaka. Przyprawiamy sosem sojowym, sosem grzybowym oraz dodajemy sos słodko pikantny. Oczywiście proporcje sosów są wg uznania. Chwileczkę smażymy by smaki przeszły razem. Na koniec dodajemy pokrojony szczypiorek i natkę pietruszki. Farsz nakładamy na przygotowane wcześniej naleśniki i zawijamy. Przed podaniem ruloniki podsmażyć na patelni lub podgrzać w mikrofalówce. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

JOANNA16

01.06.2013 18:00
pomysłowe danie

Magda60

10.03.2013 22:44
bardzo apetyczne

goofy9

06.03.2013 22:48
super, wyglądają bardzo apetycznie

Tomek13

15.02.2013 19:34
swietne

Tomek13

15.02.2013 19:34
swietne

rjustysia

20.11.2012 19:50
z pewnością są bardzo smaczne, a już na 100% bardzo ładnie podane :)

adelajda

16.06.2012 16:06
super

Natalia40

16.05.2012 18:56
zgadzam siee- pysznie

Ewelina38

16.04.2012 22:34
przepysznie wyglądają

Rafał10

29.03.2012 19:44
po chińsku... mmm może być pyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat