Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz z indyczych podrobów

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smalec do smażenia
czosnek 1-2 ząbki
sól i pieprz do smaku
cebula biała 2-3 szt.
serce indycze 500 g
indyk 300 g
indyk 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz z indyczych podrobów

Serca i żołądki zalać gorącą wodą i ugotować do miękkości z dodatkiem jarzynki.
Odcedzić i ostudzić.
Wątróbki obtoczyć z mące i usmażyć na smalcu.
Cebulę posiekać i zrumienić na niewielkiej ilości smalcu.
Ugotowane podroby i usmażoną wątróbkę zmielić razem z cebulą.
Do farszu dodać przyprawy i dokładnie wymieszać.

Farsz nadaje się do pierogów, krokietów, pasztecików oraz knedli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 25.03.2012 16:01
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak