Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

puszyste naleśniki z masą szpinakową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
mleko 1 szklanka
woda gazowana 0,5 szklanka
jaja 2 sztuki
szpinak mrożony 1 opkowanie
czosnek 2 ząbki
twarożek 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: puszyste naleśniki z masą szpinakową

Do miski wlewamy mleko, a następnie dosypujemy mąkę i ubijamy mikserem aż masa zrobi się puszysta. Dolewamy wodę gazowaną, dwa jaja i ubijamy na gładką masę mikserem. Z tak przygotowanego ciasta na patelni na odrobinie oliwy z oliwek smażymy naleśniki.

Szpinak przygotowujemy według przepisu podanego na opakowaniu, dodajemy zgnieciony czosnek - doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gdy masa ostygnie, dodajemy do niej serek twarogowy i razem ucieramy. Można dodać odrobinę jogurtu naturalnego.

Masę nakładamy na naleśniki i zawijamy w kopertę lub w rulonik. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 04.04.2012 11:41
super
ronald88 04.04.2012 11:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak