Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka bolońska

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki
mięso mielone
sól
koncentrat pomidorowy
groszek konserwowy
kukurydza w puszce
żółty ser

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka bolońska

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Mięso mielone przyprawiamy solą,pieprzem,papryką słodką i przyprawą do mięsa mielonego,zalewamy koncentratem pomidorowym właśnej roboty: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/165783/przecier-pomidorowy.html
i chwilę jeszcze podsmażamy. Makaron wrzucamy do naczynia żaroodpornego,dajemy groszek,mięso,kukurydzę a na wierzch starty żółty ser. Zapiekamy w piekarniku 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Pyszna!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 01.01.2013 08:05
smakowita
caralajna 05.04.2012 21:25
smaczna
Rybciia 29.03.2012 22:53
wygląda pysznie
Marta1986 29.03.2012 11:51
dobre
czekoladka_m 25.03.2012 18:53
Coś dla mnie:)
1j1o1l1a1 25.03.2012 17:58
ciekawie się prezentuje
misia53 25.03.2012 13:46
pewnie smaczna
magdalea 25.03.2012 13:37
ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak