Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wieprzowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 80 dag
masło 1/2 kostki
słodka śmietana 1 szkl
jogurt naturalny 2-3 szt
miód pitny 1 szkl
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wieprzowa

Mięso pokroić na małe kawałki, posolić, popieprzyć, lekko rozbić, usmażyć na maśle na wolnym ogniu, dodać śmietanę (zmieszana z musztardą i jogurtem), 1/2 szklankę miodu. Chwile smażyć. Doprowadzić, dodając przed podaniem drugą część miodu pitnego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak