Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki czosnkowe z musem z mango i orzechami nerkowca

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki królewskie 250 g
czosnek 5 ząbek
natka pietruszki 1/2 pęczek
koperek 1/2 pęczek
sól, pieprz do smaku
oliwa 1/3 szklanka
mango 1 szt
oliwa 1 łyżka
pieprz do smaku
orzechy nerkowca 1/2 solone

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki czosnkowe z musem z mango i orzechami nerkowca

Krewetki obrać i umyć.
Czosnek obrać i posiekać a następnie połączyć z oliwą.
Do oliwy z czosnkiem włożyć krewetki i zostawić na 1 godzinę.
Po tym czasie rozgrzać patelnię i wrzucić krewetki razem z olejem.
Smażyć po 3 minuty z każdej strony.
Na koniec dodać sól, pieprz i posiekany koperek i natkę.
Podałam z sosem z mango i solonymi orzechami nerkowca.
Sos mango:
Owoc mango obrać i pokroić w kostkę.
Zeszklić na patelni z rozgrzaną oliwą a następnie zmiksować.
Orzechy nerkowca posiekać.
Mus z mango doprawić pieprzem i posypać orzechami nerkowca.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakosz2002 04.01.2015 15:19
Pięknie wygląda i na pewno jest pyszne. Myślę, że to wypróbuję ;-)
magdziorka6 03.07.2013 22:01
wykwintne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak