Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roszpunka z orzechami i twarożkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

roszpunka 1 garść
orzechy włoskie 3 łyżki
pomidor 1 szt
ogórek zielony 1/2 szt
pieprz
oliwa 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
woda 1 łyżka
miód 1/2 łyżeczki
ser kozi 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roszpunka z orzechami i twarożkiem

Roszpunkę dobrze myjemy i układamy na półmisku .Orzechy włoskie obieramy i lekko siekamy . Ser kozi kruszymy . Pomidorki kroimy w ćwiarteczki ,usuwamy pestki . Ogórka zielonego kroimy w plasterki . Na roszpunce układamy ogórki i pomidorki do okoła talerza .Roszpunkę posypujemy kozim serem ,następnie orzechami . Robimy sos . Do oliwy ok 2 łyżki oliwy dodajemy ok 1 łyżki wody ,1/2 łyżeczki miodu i 1łyzeczki musztardy i sporo pieprzu .Sos dokładnie mieszamy można dodać odrobinę soku z limonki i znów wymieszać .Takim sosem polewamy sałatkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 26.03.2012 00:22
dobre
iwa643 25.03.2012 08:10
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak