Bulion z suszonych grzybów

Bulion z suszonych grzybów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kostka rosołowa

  • grzyby suszone

    10-15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzybu umyć, zalać przegotowana i przestudzona wodą, zostawić na noc. Następnego dnia grzyby ugotować. Bulion wykonać na kostce rosołowej. Do bulionu dodać wywar z ugotowanych grzybów. Do zupy można włożyć kilka grzybków pokrojonych w paski lub zmielonych w maszynce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat