Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makrela pieczona

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela 4 szt
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Makrela pieczona

Kroki postępowania

1
Makrelę wyczyścić odfiletować.Cebulę pokroić w talarki .Filety posypać przyprawą do ryb ułozyć cebulkę
Krok 1 - Makrela pieczona foto
2
filety złożyć i po wierzchu także posypać przyprawą
Krok 2 - Makrela pieczona foto
3
Każdą rybkę zawinąć w folię aluminiową i ułożyć na blaszce i upiec w piekarniku w 180st ok 1 godz. lub na grilu
Krok 3 - Makrela pieczona foto
4
podawać z chlebem lub sałatkami i ziemniaczkami
Krok 4 - Makrela pieczona foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 23.08.2012 21:41
smaczne
Joanna108
Joanna108 26.05.2012 11:31
smaczna
kriko 17.04.2012 12:07
pyszna rybka
Luki 25.03.2012 11:13
wypróbuję na grilu ...a podano normalnie....jak na grilu.
msmariusz 25.03.2012 00:04
łądnie podano
motylwe 24.03.2012 18:41
rybka pyszna i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak