Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z wołowiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 szt
kapusta biała główka
jajko szt
natka pietruszki troche
kukurydza puszka
wołowina 1/2 kg
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z wołowiną

kapuste oczyść i gotuj w osolonej wodzie,następnie podziel ją na liście a najgrubszy biały trzon na liściach odetnij.mięso wołowe zmiel i podsmaż na tłuszczu z posiekaną cebulką,dodaj do niego posiekaną drobno natkę pietruszki a na samym końcu odsączoną z zalewy kukurydzę.dopraw do smaku solą i pieprzem.jajko ugotuj na twardo,pokrój w kostkę i wymieszaj z farszem który nakładaj na liście kapusty i zwijaj gołabki.gołąbki ułóz w naczyniu żaroodpornym i zapiecz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 20.04.2012 12:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak