Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w pomidorach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 80 dkg
pomidory pelati 4 puszki
pieczarki 30 dkg
kotlety sojowe 1 op.
czosnek 1 główka
olej do smażenia
sól
pieprz
cukier 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w pomidorach

Do garnka wlewamy 2 łyżki oleju, dodajemy 3 posiekane ząbki czosnku i chwilę podsmażamy, aż czosnek zacznie pięknie pachnieć. Wlewamy pomidory, do każdej puszki po pomidorach wlewamy ok. 1/4 wody i dolewamy do całości, dorzucamy umyte i pokrojone w kawałki pieczarki i gotujemy przez 15 min.
W międzyczasie gotujemy kotlety sojowe wg. przepisu na opakowaniu
Kotlety studzimy i kroimy w paseczki, dodajemy do garnka, mieszamy i dodajemy fasolkę szparagową- ja miałam mrożoną 2 opakowania po 40 dkg każde.
Gotujemy jeszcze przez jakieś 10-15 min, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek- ok. 8 ząbków i doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.
Proponuję podawać z ryżem.
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 10.10.2012 11:00
extra
hahanka 16.07.2012 10:32
super pomysł!
Joanna46 24.03.2012 19:02
Ciekawe zestawienie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak