Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana pierś z kurczaka /na patelni/

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
Rozmaryn suszony Prymat do smaku
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana pierś z kurczaka /na patelni/

Kroki postępowania

1
Umytą,osuszoną pierś z kurczaka należy pokroić na cienkie plastry.Posypać pieprzem,przyprawami,delikatnie skropić oliwą i pozostawić w chłodnym miejscu na ok.15-2o min.
Krok 1 - Grillowana pierś z kurczaka /na patelni/ foto
2
Rozgrzać mocno patelnię i smażyć mięso z obu stron przez kilka minut.Mięso powinno być lekko przyrumienione z widocznymi brązowymi prążkami. Posolić z obu storn.
Krok 2 - Grillowana pierś z kurczaka /na patelni/ foto
3
Kiedy mięso zmieni swój surowy kolor /na biały/jest gotowe. Jest najsmaczniejsze,soczyste i miękkie jeśli nie smaży się zbyt długo.
Krok 3 - Grillowana pierś z kurczaka /na patelni/ foto
4
To wartościowe,smaczne i niskokaloryczne danie mięsne doskonale smakuje z dodatkiem chrupiącego pieczywa i grillowanym warzywami.
Krok 4 - Grillowana pierś z kurczaka /na patelni/ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 26.04.2012 21:59
lubię takie jedzonko
Ewa6274879 24.03.2012 22:52
wygląda przepysznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak