Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

W jednym garze uwarzone

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatki wieprzowej 500 g
wędzonego boczku 250 g
pieczarek 300 g
cebula 1
ząbki czosnku 2
sól do smaku
sosu teryiaki 3 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziarna ziela angielskiego 2
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 szczypta
olej ryżowy 3 łyżka
ryż brązowy 2 saszetka

Przepis i sposób przygotowania na: W jednym garze uwarzone

Ryż chwilkę przesmażyć na oleju.
W garnku podsmażyć łopatkę i boczek pokrojone w kostkę.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek, pieczarki i paprykę i chwilę smażyć od czasu do czasu mieszając.
Dodać ryż i przyprawy i wlać łyżkę wazową bulionu, przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu.
Gdy płyn wchłonie się w ryż znowu podlać bulionem i dalej dusić.
Podlewać tak aż do momentu gdy ryż będzie wystarczająco miękki.
Danie ewentualnie doprawić jeszcze do smaku, przykryć i odstawić na około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 04.05.2013 16:53
dobrze wygląda
Małgorzata106 04.05.2013 16:17
super danie
Ewa104 02.06.2012 19:55
To lubię.
emeslive 01.04.2012 21:22
Bardzo smakowite
cukiereczek 29.03.2012 09:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak