Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grochówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 300 gram
marchew 1 szt
seler 1 szt
przecier pomidorowy 1 łyżka
ziemniaki 5 szt
sól do smaku
majeranek do smaku
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
groch 500 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: grochówka

Groch gotujemy do miękkości w garnku

W osobnym 5 litrowym garnku gotujemy skory z boczku (jeśli mamy) ziemniaki, startą marchewkę i starty seler.

Na patelni smażymy boczek pokrojony w kostkę

Po zasmażeniu dodajemy go do naszego wywaru, a następnie dodajemy gotowy groch i pozostałe przyprawy.

Grochówkę można zagęścić jeśli wolimy gęstą, ja nie zagęszczam gdyż wole rzadszą. Można również dodać kiełbasę (czasem dodaje)

polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 21.04.2012 14:39
pyszna zupa
Kuchareczka2 12.04.2012 09:42
bardzo lubię
caralajna 28.03.2012 21:49
też dawno nie jadłam ..ślinka cieknie
freekate 25.03.2012 08:01
bardzo dawno nie robiłam, czas sobie przypomnieć :)
smakowita 24.03.2012 21:56
moja ulubiona zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak