Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z masą czekoladowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt kakaowy 1 szt
czekolada gorzka 1 szt
masło 1 szt
spirytus
cukier puder 0,5 szkl
dżem morelowy

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z masą czekoladowa

biszkopt wg własnego przepisu gdy będzie gorący zawijamy w ściereczke jak rolade następnie ucieramy masło z cukrem na puch. Roztopiona czekoalde w kąpieli wodnej lekko przestudzona dodajemy do masła i wszystko razem miskujemy na jednolitą mase pod konie cdodaoejmy spirytusu wg uznania. Biszkopt rozwijamy i smarujemy dzemem na to smarujemy mase i zawijamy rolade dowonie dekorujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana00 04.07.2013 14:36
uwielbiam takie słodkości
IZABELA29 07.03.2013 06:48
pyszne słodkości
caralajna 06.03.2013 21:17
apetycznie wygląda, mniam :)
halina17 24.03.2012 17:16
smaczna rolada
anja3107 24.03.2012 14:08
uwielbiam taką roladę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak