Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 8-10 liści
mięso mielone drobiowe 0,5 kg
jajko 1 szt
ryż 100 g
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna
koncentrat pomidorowy 1 mała puszka
pieprz
woda
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
pieprz ziarnisty

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki

Kroki postępowania

1
Kapustę sparzamy wrzątkiem, ściągamy delikatnie liście by się nie porwały, a potem chwilę je gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Krok 1 - gołąbki foto
2
Ryż gotujemy na sypko. Dodajemy do mięsa mielonego. Mieszamy to z jajkiem, koncentratem i przyprawą uniwersalną.
Krok 2 - gołąbki foto
3
Farsz kładziemy na liść kapusty i zawijamy gołąbki. Wkładamy je do garnka.
Krok 3 - gołąbki foto
4
Zalewamy wodą-tak by się zakryły. Dodajemy przyprawę uniwersalną, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy do miękkości kapusty. Na koniec możemy dodać koncentrat pomidorowy.
Smaczności!
Krok 4 - gołąbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 21.01.2014 21:19
pyszne golabki
matesko 06.01.2013 15:40
lubię
Kasiax18 08.05.2012 21:24
smaczne
Kasiax18 08.05.2012 21:24
smaczne
Marta1986 23.04.2012 11:20
pycha
luki1984 24.03.2012 19:05
uwielbiam
luki1984 24.03.2012 19:05
uwielbiam
luki1984 24.03.2012 19:05
uwielbiam
luki1984 24.03.2012 19:05
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak