Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka pomarańczowa z biała polewą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcza /ekologiczna/ 1 szt
jaja 3 szt
cukier kryształ 250 gram
olej roślinny 80 ml
mąka pszenna 250 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
polewa czekoladowa 1 biała

Przepis i sposób przygotowania na: Babka pomarańczowa z biała polewą

Pomarańczę/najlepsza ekologiczna/ dobrze wyszorować, przeciąć na 4 części ,usunąć pestki i białe środkowe części. Włożyć do miksera i dobrze rozdrobnić. Miksując dodawać cukier,olej,jajka/po jednym/.Kiedy wszystkie
składniki połączą się przelać dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. masę przełożyć
do foremki dobrze nasmarowanej masłem. Piec w średnio-gorącym piekarniku/160-170 st./ok. 45 min.
Kiedy babka przestygnie ozdobić ją polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak