Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodka tarta- ciasto

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dobra margaryna 15 dag
mąka pszenna 1,5 szklanki
żółtko jajek 2 żółtka
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Słodka tarta- ciasto

Kroki postępowania

1
Do mąki dodajemy cukier, żółtka oraz schłodzoną i posiekaną na mniejsze kawałki margarynę.
Krok 1 - Słodka tarta- ciasto foto
2
Energicznie zagniatamy jednolite ciasto,
Krok 2 - Słodka tarta- ciasto foto
3
które zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę.
Krok 3 - Słodka tarta- ciasto foto
4
Ciastem wylepiamy formę do tarty. Nakłuwamy ciasto widelcem, przykrywamy papierem do pieczenia, posypujemy grochem lub ziarnami soi i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 15 minut.
Krok 4 - Słodka tarta- ciasto foto
5
Po tym czasie ściągamy papier z grochem i pieczemy jeszcze około 20 minut.
Krok 5 - Słodka tarta- ciasto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 16.04.2012 21:01
dobrze ze zaglądam do Twojej księgi. Ciągle zrobić tartę sobie przypominam :o)
Anulka75
Anulka75 23.03.2012 21:41
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak