Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sardynkowa pasta z marynowanym czosnkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1/2 mała
czosnek marynowany egzotyczny 10 ząbki
majonez 1 łyżeczka
pieprz
sardynki 1 (w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: Sardynkowa pasta z marynowanym czosnkiem

Kroki postępowania

1
Sardynki odcedzamy dokładnie z oleju i mocno rozdrabniamy. Cebulę obieramy, kroimy w bardzo drobną kostkę,
Krok 1 - Sardynkowa pasta z marynowanym czosnkiem foto
2
dodajemy do sardynek.
Krok 2 - Sardynkowa pasta z marynowanym czosnkiem foto
3
Czosnek również kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pozostałych składników.
Krok 3 - Sardynkowa pasta z marynowanym czosnkiem foto
4
Doprawiamy pieprzem. Dokładamy majonez, mieszamy. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Krok 4 - Sardynkowa pasta z marynowanym czosnkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 11.12.2012 21:22
bodaj pierwszy przepis na sardynki jaki spotkałem do tej pory na tym portalu. Warto się nim wzorować
pacpaw 16.04.2012 21:03
kiedyś je jadłem bo są bardzo zdrowe ale zabrakło mi koncepcji na przygotowanie. Przepis wykorzystam przy najbliżej okazji jak będe miał sardynki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak