Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przekładaniec

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl
mąka 5 łyżek
jajko 8 szt
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczki
Ciasto orzechowe:
cukier 1 szkl
orzechy 250 g
białko 3 szt
miód 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżki
mąka pszenna 1 łyżki
Masa budyniowa:
mleko 3 szkl
cukier 1 szkl
margaryna 25 dag
cukier waniliowy 1 szt
żółtko jajek 5 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: przekładaniec

białka ubić na sztywno dodać cukier potem dodawać po żółtku kakao proszek i mąkę ubijając ciasto wlać na brytfannę i piec ok 40 minut w temp 180*c ciasto orzechowe białka ubić na sztywno dodać cukier posiekane orzechy i resztę składników piec ok 40 minut w temp 180*c masa budyniowa ; odlać 1 szkl mleka resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym żółta utrzeć z cukrem dodać mąkę i odlane mleko wlać na gotujące mleko i ugotować budyń ostudzony biszkopt przeciąć wzdłuż jeden płat biszkopta posmarować masą przykryć ciastem orzechowym posmarować pozostałą masą i na wierzch ułożyć drugi płat biszkoptu i dowolnie udekorować

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 18.06.2012 08:02
pyszny :)
Izabela28 02.04.2012 09:48
pyszne:)
Łukasz15 30.03.2012 19:14
super
M-W 23.03.2012 20:49
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak