Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto z painką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
cukier 1 szkl
jajko 6 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczki
Pianka:
mleko skondensowane 2 puszka
galaretka malinowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z painką

białka ubić na sztywno wsypać cukier i potem po jednym żółtku dodawać na koniec mieszając dodać mąkę i proszek do pieczenia ciasto wlać na brytfanne i piec ok 40 minut w temp 180*c obie galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody mleko wlać do wysokiego naczynia miksować powoli dodawać tężejące galaretki ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż na jeden płat wlać 1/2 masy przykryć drugim dać pozostałą masę i udekorować według uznania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 10.04.2012 18:06
dobre
jolanta19 24.03.2012 15:57
może być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak