Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka makowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak 1 szklanka
jaja 6 sztuk
cukier puder 6 łyżek
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka makowa

Mak wypłukać, osączyć, przełożyć do naczynia, zalać wodą i gotować, aż da się rozetrzeć w palcach, przelać zimną wodą i osączyć. Jaja umyć, oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem, z białek ubić pianę. Wymieszać mak z żółtkami i pianą, przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem, wstawić do nagrzanego piekarnika (150 stopni), upiec lekko rumieniąc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 22.10.2014 21:11
W tym przepisie chyba brakuje mąki?
jozefinach 12.11.2013 13:42
Uwielbiam babkę makową.
IwonaDD 08.08.2013 08:46
domowa - musi być pyszna !
adelajda 03.07.2013 14:19
lubię taką babkę
berys18 07.05.2013 08:01
pyszna babka
David 27.04.2013 13:47
super ciasto
Grazyna0211 19.04.2013 14:08
bardzo lubię takie ciasto
Ada-Gaba 12.04.2013 06:44
zapowiada się pysznie
alaaa 18.03.2013 20:05
a maki się nie dodaje?
Madziela 04.01.2013 21:19
ciekawy przepis, ja robie inaczej ale następnym razem upiekę wg tego przepisu :)
ben-ka 24.07.2012 08:09
świetna.
RenataZ-et 14.06.2012 16:24
bardzo dobra
gacopierz23 11.06.2012 19:07
fajny piegusek
Łukasz15 19.04.2012 09:21
smaczna
Wafelek2601 16.04.2012 13:20
super
Motorek 14.04.2012 10:15
smaczna
teresa18 13.04.2012 15:28
ciekawa
Norgiusz 08.04.2012 08:16
super
romanrafal
romanrafal 07.04.2012 08:32
pyszna
Andzia1977
Andzia1977 06.04.2012 23:58
pyszotka
AGNIESZKA103 04.04.2012 11:24
pyszna
ewaa 03.04.2012 21:47
smaczna
jeta72 01.04.2012 20:45
super
Dorota59 28.03.2012 19:07
fajna taka makowa
Dorian 27.03.2012 08:59
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak