Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe w boczku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 300 g
boczek parzony 200 g
ogórki kiszone 2
sos pomidorowy 1
sól szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe w boczku

Kroki postępowania

1
Schab kroimy i rozijamy na kotlety. Przyprawiamy pieprzem i solą z obu stron. Następnie wkładamy w środek kotleta kawałek ogórka kiszonego i poczku parzonego. Zawijamy roladkę.
Krok 1 - Roladki schabowe w boczku foto
2
Taką roladkę układamy na plasterku boczku i ponownie zawijamy roladkę. Zawiązujemy nicią by nam się nie rozleciały lub spiąć wykałaczką.
Krok 2 - Roladki schabowe w boczku foto
3
Układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem pomidorowym. Pieczemy ok 3-40 minut w 180 stopniach.
Krok 3 - Roladki schabowe w boczku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 11.12.2012 21:24
polecam głównie za pomysł na dodatkowe okręcenie boczkiem. Zupełnie nowe spojrzenie na roladki. Prosty zabieg ,a ile z niego dodatkowego smaku :o)
Juleczka20 22.04.2012 11:33
pycha
Ewa6274879 23.03.2012 22:43
bardzo lubię połączenie smaków boczku, schabu i ogórka kiszonego :)
Anulka75
Anulka75 23.03.2012 21:42
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak