Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka Duszone w Śliwkach i Cebuli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
rosół drobiowy 1/2 litra
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
margaryna 2 łyzki do smażenia
śliwki suszone 100 gram
cebule 2 szt
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka Duszone w Śliwkach i Cebuli

Żeberka pokroić na porcje ,posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem. Obsmażyć na margarynie na rumiany kolor z obu stron. Dodać posiekaną cebulę i pokrojone na połówki śliwki. Podlać gorącym rosołem, przyprawić przyprawami i dusić do miękkości mięsa . Sos odparować ,dodając masło i chwilę podgrzewać .W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem. Podajemy np; z pure ziemniaczanym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 18.09.2012 22:32
uwielbiam żeberka, robię sama dla siebie, mąż nie cierpi
Katarzyna59 21.04.2012 14:42
pycha
motyl 12.04.2012 16:38
bardzo fajny przepis
jola1508 24.03.2012 19:00
mniam mniam
jola1508 24.03.2012 19:00
mniam mniam
smakowita 23.03.2012 19:31
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
Natalia37
Natalia37 23.03.2012 18:48
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak