Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ragout Drobiowe z Grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg białych
margaryna 2 łyżki
sok z cytryny 1/2 szt
cebula 1 duża
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
suszona natki pietruszki Prymat 1 łyżeczka
białe wino 1/4 szklanki
śmietana 2 szklanki
cytrynka plasterki do dekoracji
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ragout Drobiowe z Grzybami

Pierś pokroić w dużą kostkę i usmażyć na rumiano na łyżce margaryny. Usmażone mięso przełożyć na talerz i odstawić. Na patelnię dodać drugą łyżkę margaryny i zeszklić cebulkę. Do cebuli dodać pokrojone pieczarki i smażyć na dużym ogniu przez ok. 10 minut.Jak pieczarki się przyrumienią dodać mięso , podlać winem , wlać śmietanę i doprawić do smaku sokiem z cytryny , solą i pieprzem . Dusić na małym ogniu ok. 10 minut często mieszając.Na koniec w razie potrzeby jeszcze doprawić przyprawami do smaku i dodać natkę pietruszki .Danie udekorować plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 29.05.2012 18:02
pycha!
smakowita 23.03.2012 19:17
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
czekoladka_m 23.03.2012 18:34
Zgadzam się z Pawłem. Aż ślinka leci:):)a dziś piątek:(
Paweł10 23.03.2012 17:01
przepysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak