Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z Czosnkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
skórka cytrynowa 1/2 łyżeczki startej
jajko 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
czosnek 3 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
białe wino 1/4 szklanki
kajzerka 1/2 bułki
cebula 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z Czosnkiem

Bułkę pokruszyć i namoczyć w winie.Natkę posiekać i dodać do mięsa. Mięso wyrobić z jajkami ,bułką tartą, zmiażdżonym czosnkiem i przyprawami do smaku. Na koniec dodać startą skórkę cytrynową ,bułkę z winem i zeszkloną cebulką. Mięsną masę dokładnie wyrobić i uformować bochenek. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez ok. jedną godzinę czasu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 25.09.2012 21:58
fajne są takiej własnej roboty mięska
Katarzyna59 22.08.2012 18:40
super
Renata16 21.06.2012 21:47
wyśmienita ta twoja pieczeń (:
PaniMISIOWA 19.04.2012 21:29
wspaniała
smakowita 23.03.2012 19:15
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak