Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

A ' la schabowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
jajko 2 szt
mąka 5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: A ' la schabowy

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka kroimy na kotlety, tłuczkiem do mięsa robijamy. Posypujemy kucharkiem i pieprzem.
Krok 1 - A ' la schabowy foto
2
Gotowe przyrządzone kotlety obtaczamy najpierw w mące , potem w jajku i na koniec w bułce tartej.
Krok 2 - A ' la schabowy foto
3
Opanierowane kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - A ' la schabowy foto
4
Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i surówką.
Smacznego !
Krok 4 - A ' la schabowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 26.09.2012 22:08
super schabowy :) a tak między nami też wolę z piersi kurczaka
dianix 18.08.2012 21:32
pyszniusi
olkaaa 21.07.2012 21:02
bardzo fajny
Justyna28 18.07.2012 17:00
super:)
Piotr-21 15.05.2012 11:18
pycha
kanu83 09.05.2012 20:49
pycha
Norgiusz 02.05.2012 07:56
takie najsmaczniejsze
Beatris 01.05.2012 11:26
Ja również lubię takie kotlety.
Ewelina47 28.03.2012 16:27
ja też lubię z piersi kurczaka
Mati13 26.03.2012 22:09
super! ma na to ochote :)
kamyk 24.03.2012 20:53
ja osobście też wolę z kurczaka ....
Mysiunia 23.03.2012 16:30
ja właśnie bardziej lubię kotlety z piersi kurczaka a niżeli tradycyjne schabowe :)
ziutula
ziutula 23.03.2012 14:35
takie kotlety lubię też na zimno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak