Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos maderowy

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20 g
masło 40 g
rosół 1/4 l
koncentrat pomidorowy 20 g
Musztarda francuska Prymat 20 g
sól, pieprz, cukier do smaku
wino 2 (madera)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos maderowy

Zrumienioną mąkę zmieszać ze stopionym masłem rozprowadzić rosołem dodać koncentrat pomidorowy, musztardę, całość zagotować.Połączyć z winem, przprawić do smaku solą pieprzem i cukirem.Sos podaje się do polędwicy baraniny pasztetów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 30.04.2012 08:21
fajny
gusia1000 19.05.2011 18:35
Pyszny.
Marta98 29.01.2011 21:02
super
Grażyna13 05.01.2011 11:26
pyszny !
tomcio 15.08.2010 23:19
wypróbuje
Maryś1 02.08.2010 09:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak