Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chorizo na niby...

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa polska surowa 400 g
smalec 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1-2 łyżki
chili mielone do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Chorizo na niby...

Kiełbasę pokroić ostrym nożem na dość grube plasterki.
Na patelni roztopić smalec, dolać oliwę, włożyć kiełbasę i przesmażyć - w międzyczasie dosypać paprykę w proszku.
Smażyć przynajmniej kilka minut, aby mięso w kiełbasie nie było już surowe.
Na koniec doprawić do smaku mielonym chili.

Podawać z pieczywem lub wykorzystać jako dodatek do jajecznicy, gulaszu, bigosu, paelli lub zapiekanek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 13.09.2013 21:33
świetny pomysł z polska na hiszpańska kiełbaskę....skorzystam...
Habibi 23.03.2012 20:45
*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich pomysłów i przepisów na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak