Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka z Papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1,5 litra
ziemniaki 1/2 kg
marchewki 2 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 duża
czosnek 1 ząbek
parówki 4 szt
cząber 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
groch 1 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka z Papryką

Do rosołu dodać opłukany groch i od zagotowania się rosołu gotować ok. 1 godzinkę.Dodać obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki,paprykę i startą na dużych oczkach marchewkę. Cebulkę i czosnek obrać ,naciąć i włożyć do zupy . Doprawić do smaku solą , świeżo zmielonym pieprzem ,cząbrem i gotować do miękkości ziemniaków.Na koniec dodać pokrojone parówki , chwilkę podgrzewać i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 27.09.2012 21:44
ja za grochówką nie przepadam, ale zapewne pyszna
PaniMISIOWA 21.04.2012 08:10
bardzo fajny pomysł na wzbogacenie smaku grochówki
smakowita 23.03.2012 10:09
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
pacpaw 22.03.2012 21:24
ciekawe połączenie papryki z grochem. Chyba spróbuję następnym razem
Anulka75
Anulka75 22.03.2012 21:10
uwielbiam
treonina 22.03.2012 21:00
Uwielbiam grochówkę - najlepsza jest ta przygotowana w dużym kociołku. Z papryką też musi być dobra!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak