Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z koperkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koperek 1 pęczek
sól
pieprz
ocet
śmietana 12% 70-100 ml
cukier
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z koperkiem

Kroki postępowania

1
Kapustę pozbawiamy zewnętrznych liści, drobno szatkujemy, płuczemy. Zalewamy wrzątkiem i gotujemy około 10 minut.
Krok 1 - Młoda kapusta z koperkiem foto
2
Odcedzamy, pozostawiając odrobinę wody w garnku. Lekko solimy i doprawiamy pieprzem.
Krok 2 - Młoda kapusta z koperkiem foto
3
Wlewamy około 2 łyżek octu oraz śmietanę.
Krok 3 - Młoda kapusta z koperkiem foto
4
Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą oraz cukrem. Dodajemy drobno poszatkowany koperek, mieszamy. Przykrywamy pokrywką i dusimy na wolnym ogniu przez 2-3 minuty.
Krok 4 - Młoda kapusta z koperkiem foto
5
Podajemy na ciepło.
Krok 5 - Młoda kapusta z koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 12.06.2012 19:48
uwielbiam taką :) ale w tym roku jeszcze nie robilam, czekam aż będę mieć swoją, bo staram się jeść jak najbardziej zdrowo i ekologicznie :)
BernadettaP 16.04.2012 21:34
Oj ostatnio to u mnie baaardzo wiosennie :)
pacpaw 16.04.2012 21:00
istny powiew wiosny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak