Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron smażony po chińsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron chiński bez gotowania 81 gram
jajko 2 szt
pierś z kurczaka 1 szt
marchew 2 średnie
cukinia 1/2 szt
por 10 cm
sos sojowy
pieprz
chili
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron smażony po chińsku

Kroki postępowania

1
akaron zalewamy wrzątkiem, przykrywamy, odstawiamy na 3-4 minuty, po tym czasie odcedzamy. Pierś z kurczaka kroimy w cienkie paski, podsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju, doprawiamy sosem sojowym.
Krok 1 - Makaron smażony po chińsku foto
2
Marchew obieramy ze skóry, kroimy w cienkie paski. Z cukinii usuwamy miękki miąższ i kroimy ją równie w paski. Por myjemy, siekamy w talarki lub półtalarki. Warzywa dodajemy do kurczaka i chwilę razem smażymy.
Krok 2 - Makaron smażony po chińsku foto
3
Wszystkie składniki zsuwamy na bok patelni i wbijamy jajka.
Krok 3 - Makaron smażony po chińsku foto
4
Gdy jajka się zetną, dodajemy makaron. Doprawiamy do smaku chili, pieprzem i sosem sojowym.
Krok 4 - Makaron smażony po chińsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 18.11.2015 23:50
ta potrawa z makaronem wyglada ładnie
BernadettaP 14.04.2012 14:42
Pacpaw, makaron chiński kupiłam w sklepie z orientalną żywnością- tak się nazywał dosłownie. Nie był to makaron ryżowy, tylko taki żółtawy, ale nie pamiętam dokładnie co było w składzie :(
pacpaw 14.04.2012 00:08
makaron chiński to ryżowy czy jakiś inny? moze z zupek chińskich
Dorota76 22.03.2012 20:48
takie to lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak