Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa kiełbasa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 4 kg
słonina 40 dag
wołowina 0,5 kg
woda 4 szklanki
sól 2,5 dag/kg mięsa
czosnek 3-4 ząbki
majeranek
Gorczyca biała cała Prymat
saletra/cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa kiełbasa

Mięso wieprzowe pokroić w drobną kostkę lub 1/2 porcji zmielić przez grube oczka w maszynce, słoninę pokroić w drobną kostkę, wołowinę zmielić przez drobne oczka w maszynce i wymieszać z wodą. Do całości mięsa dodać przyprawy i pozostawić na kilka godzi, przykryte w zimnym miejscu. Wieczorem robić kiełbasy, zostawić na noc w lodówce, a następnego dnia uwędzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 11.05.2014 13:22
oj zjadłoby się takiego domowego wyrobu, rarytas
Damian10 08.04.2012 22:22
domowa kiełbaska mniam
eli82 24.03.2012 15:16
mniam
eli82 24.03.2012 15:16
mniam
Ewa104 24.03.2012 12:32
Nie ma to jak domowa wędlinka.
berys18 23.03.2012 18:01
świetnie wyglądają
marta34 23.03.2012 15:49
pychota
anulka69 23.03.2012 08:05
taka jest najlepsza
anulka69 23.03.2012 08:05
taka jest najlepsza
1j1o1l1a1 22.03.2012 23:12
to już większe wyzwanie:)
kanu83 22.03.2012 23:06
pycha
caroline1983 22.03.2012 22:55
delicje :)
iziona 22.03.2012 20:40
Ostatnio robię bardzo często domową kiełbasę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak