Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RACUCHY Z JABŁKAMI

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 g
jajko 2 szt
jabłka 1,5 szt
śmietana 18 proc 2 łyżki
cynamon 1 szczypta
sól 1/2 łyżeczki
woda gazowana 1/2 szkalnki
olej do smażenia 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: RACUCHY Z JABŁKAMI

Mieszamy mąkę z jajkami, śmietaną i wodą mineralną, dodajemy szczyptę soli. Do ciasta które nie może być ani za gęste ani za rzadkie dodajemy jabłka pokrojone w talarki. Dodajemy cynamon. Racuchy smażymy na rozgrzanym oleju i posypujemy cukrem pudrem najlepiej smakują na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 31.01.2013 21:22
super
fictor123 26.11.2012 23:48
lubie
Magdalena1110 08.10.2012 20:56
też takie robię
Angelika10 20.08.2012 00:09
pyszne
Angelika10 02.07.2012 20:57
super
kate.500 06.06.2012 09:39
smaczne
gacopierz23 01.06.2012 11:04
i mam obiad na dzisiaj
zbysio 26.05.2012 22:55
smaczne
fictor123 24.05.2012 14:05
smaczne
Norgiusz 17.05.2012 07:24
lubię
Motorek 16.05.2012 09:42
smaczne
Dorota59 12.05.2012 15:42
często takie robię
andrew1 08.05.2012 18:14
a kto nie lubi racuszkow
andrew1 08.05.2012 18:14
a kto nie lubi racuszkow
edi 06.05.2012 15:21
super
smile 30.04.2012 11:13
uwielbiam ;)
Dorian 24.04.2012 07:59
smaczne
ankaryba 23.04.2012 13:40
lubię racuszki :-)
Andysz 18.04.2012 23:38
Uwielbiam racuchy, a szczególnie z zimnym mlekiem:D a z dodatkiem jabłek są rewelacyjne!!! Jutro robię!;D
luki1984 05.04.2012 22:30
jak u mojej babci
luki1984 05.04.2012 22:30
jak u mojej babci
kriso 28.03.2012 22:54
fajny przepis
Maniek2 27.03.2012 20:27
lubię
magdalea 23.03.2012 22:22
smacznie wyglądają
Wacław 23.03.2012 08:21
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak