Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini pizzerinki z otrębami i łososiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 1,5 szklanki
otręby pszenne 1 łyżeczka
wędzony łosoś 2 plastry
pomidor malinowy 4 szt
ser mozarella do posypki
sos pomidorowy do posmarowania
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat do smaku
pieprz w młynku do smaku
olej roślinny 1 łyżka
woda 3 (ciepła)
czarne oliwki bez pestek 6 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mini pizzerinki z otrębami i łososiem

Mąkę mieszamy z drożdżami, wodą i olejem. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do pizzy i zapiekanek. Wyrabiamy ciasto. Odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut. Blachę nacieramy olejem i gdy ciasto wyrośnie dzielimy je na małe kuleczki z których formujemy cienkie pizzerinki. Układamy je w blaszce. Nacieramy sosem pomidorowym. Posypujemy otrębami i układamy pokrojone w plasterki pomidorki i oliwki oraz poszarpanego łososia. Posypujemy minimalnie mozarellą. Zapiekamy w 180C ( bez termoobiegu) aż się brzegi przyrumienią. Przed podaniem dekorujemy listkiem rukoli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 02.12.2013 12:21
prezentują się fantastycznie :) robisz super zdjęcia, w moim klimacie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak