Dip z cytryny i zielonym groszkiem

Dip z cytryny i zielonym groszkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    150 ml
  • mrożony groszek

    300 g
  • cytryna

    1 szt
  • majonez

    4 łyżki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groszek ugotowany w osolonej wodzie i ostudzić.Cytrynę wyszorować sparzyć i zetrzeć z niej skórkę.Następnie wycisnąć sok z cytryny.Wystudzony groszek zmiksować dodać jogurt moajonez,skórkę z cytryny i sok i razem zmiksować.Posolić i dodać natkę piepruszki.Całość wymieszać.Dip doskonale nadaje się do sałatek i surówek.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

goofy9

04.06.2011 00:17
uwilbiam dipy

gusia1000

19.05.2011 18:31
Fajny przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat