Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki gulasz wołowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wołowe 400-450 gramów
cebula 1 sztuka
olej rzepakowy kilka łyżek
soser 2 łyżki
śmietana 12% 1/3 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki gulasz wołowy

Kroki postępowania

1
Mięso dokładnie płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w średnią kostkę. Podsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Szybki gulasz wołowy foto
2
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, dodajemy do mięsa. Lekko solimy. Wlewamy 1/4 szklanki wody, dodajemy liście laurowe, przykrywamy pokrywką i dusimy na wolnym ogniu.
Krok 2 - Szybki gulasz wołowy foto
3
Gdy mięso zmięknie, wlewamy śmietanę, dodajemy soser i dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Szybki gulasz wołowy foto
4
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z kaszą i ulubioną surówką.
Krok 4 - Szybki gulasz wołowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 05.05.2012 21:56
Doskonały przepis, uwielbiam gulasze!
pacpaw 14.04.2012 00:04
piękna wołowinka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak