Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

opiekane śledzie w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledź 1 kg
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
Zalewa:
woda 4 szkl
ocet 10 % 1,5 szkl
cukier 1 szkl
ziele angielskie 7 sztuk
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
cebula 1 szt
marchew 2 szt
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: opiekane śledzie w occie

Śledzie podzielić na kawałki, obtoczyć w rozmąconym jajku, potem w bułce i usmażyć na oleju. Składniki zalewy zagotować dodać do niej cebulę pokrojoną w talarki i obraną marchew pokrojoną w pół plastry. Całość gotować z 3-5 minut. Ryby układać w słoiku i zalać gorącą zalewą. Odstawić minimum na 24 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 21.04.2012 16:08
pyszne!!!
Mati13 13.04.2012 08:37
super przepis na śledzie!
bursztynek 07.04.2012 23:35
uwielbiam te śledziki!
ziutula
ziutula 05.04.2012 18:40
u mnie są często i to takie świeżo złowione...pyszności
olkaaa 31.03.2012 11:27
rewelacja
mirosława4 30.03.2012 22:41
smaczne
IZABELA29 30.03.2012 10:30
takie sa dobre
ben-ka 29.03.2012 08:47
u mnie takie śledzie miałyby wzięcie:)
Mariusz10 26.03.2012 19:41
super
Krystyna32 24.03.2012 09:13
extra
Anna152 23.03.2012 06:59
dobre
Anna152 23.03.2012 06:59
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak