Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrolowany boczek

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 1 szt
sól do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat do smaku
olej
boczek 1,5 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Zrolowany boczek

Mięso umyć, osuszyć, rozkroić tak by tworzyło równą gładką powierzchnię. Pieczarki i cebulę pokropić w kostkę, podsmażyć na oleju. Farsz rozłożyć na boczku, doprawić, posypać ziołami w niewielkiej ilości, posypać żelatyną, zrolować. Przełożyć do brytfanki. Podlać odrobiną wody. Piec ok. godz w temp. 200st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 04.07.2013 22:42
prezentuje się bardzo dobrze
iziona 22.03.2012 20:46
Zgadzam się w 100 % nie ma to jak swojski wyrób
Ewa104 22.03.2012 20:45
Swojskie wędlinki są najlepsze.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak