Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczony schabik

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat do posypania
schab bez kości 6-7 plastrow

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony schabik

Mieso pluczemy i osuszamy.Nacieramy przyprawa i odstawiamy na chwile do lodowki.Po czym kladamy do woreczka do pieczenia i ukladamy na naczyniu zaroodpornym.Nakluwamy torebke u gory w dwoch miejscach i wkladamy do piekarnika na 30 minu w temp.200 stopni.
Podajemy z surowka sezonowa i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 22.04.2011 19:06
super
cukiereczek 22.04.2011 19:06
super
banditka 02.03.2011 07:13
extra
IlonaAlbertos 22.11.2010 00:39
Do takiego schabiku zawsze dodają sporo przypraw. Wychodzi pyszny. Tak na obiad, jak i na kanapki zamiast wędliny.
aga130982 09.07.2010 15:03
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak