Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołabki w sosie pomidorowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 400 g
kapusta biała liście
przecier pomidorowy 250 g
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżka
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołabki w sosie pomidorowym

Mięso mielone posypujemy przyprawą do mięsa mielonego i mieszamy z ugotowanym ryżem. Kapustę gotujemy kilkanaście minut. Z miękkiej wycinamy duże liście. Następnie w liście zawijamy masę mięsno-ryżową. Tak przygotowane gołąbki delikatnie układamy w garnku. Zalewamy wodą z gotowania kapusty i gotujemy bez przykrycia 15-20 minut pozwalając części wody wparować. Ugotowane gołąbki ostrożnie wyjmujemy, a do wody dodajemy koncentrat i przecier pomidorowy. Mieszam. Doprowadzamy do wrzenia. Posypujemy solą i pieprzem. Ponownie wkładamy gołąbki i wszystko razem gotujemy jeszcze kilka minut pod przykryciem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 16.07.2012 11:05
gołąbki tylko z sosem pomidorowym :) baaardzo dobre :)
joanna77 27.03.2012 10:42
super
bercik1 24.03.2012 23:03
Uwielbiam takie gołąbki.
calliope 23.03.2012 08:57
pyszne :)
Piotr24 22.03.2012 20:47
robię podobne, są pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak