Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JABŁKOWE NADZIENIE DO CIASTA

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1,5 kg
orzechy 1 szkl
rodzynki 1 szkl
wiórki kokosowe 1 szkl
cukier 1/2 szkl
cynamon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: JABŁKOWE NADZIENIE DO CIASTA

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej.Przełożyć do rondelka,dodać odrobinę wody i cukier.Prażyć kilka minut ciągle mieszając,dodać łyżeczkę cynamonu.Jak lekko zmiękną dodać pokrojone na drobno orzechy,rodzynki i wiórki kokosowe.Wszystko wymieszać.Można podawać z ryżem lub jako nadzienie do ciasta lub do ciasteczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 21.01.2014 16:20
Pycha, moje smaki :)
Wacław 02.06.2013 09:45
z takim nadzieniem to ciasto będzie zawsze pyszne
Motorek 10.04.2012 09:52
super
Wafelek2601 09.04.2012 20:55
pycha
berys18 08.04.2012 18:28
super
berys18 08.04.2012 18:28
super
Rybciia 02.04.2012 22:13
pycha
fictor123 01.04.2012 09:02
mniam mniam
zdzichu 31.03.2012 19:03
extra
Norgiusz 30.03.2012 08:51
superrrrr
Anna152 30.03.2012 08:47
PYSZNE!!!
ben-ka 26.03.2012 09:00
bardzo bogate to nadzienie:)
IZABELA29 25.03.2012 11:01
pysznie
Krystyna32 23.03.2012 08:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak