Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulka duszona z kiełbasą i chili

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 5 szt
kiełbasa
masło
sól
pieprz
chili

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulka duszona z kiełbasą i chili

Cebulę obieramy, i siekamy w kostkę. Rozgrzewam patelnię niezbyt mocno. Na patelni roztapiamy masło. Kiełbasę kroimy w kostke i przesmażamy chwilę na masle aż zacznie się złocić. Do złocistej kiełbasy dodajemy cebulę, oprószamy solą, pieprzem i chilli. Dusimy wszystko pod przykrywką co jakiś czas mieszając aż cebula stanie się miękka, szklista i przejdzie smakiem kiełbasy i chilli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 22.10.2012 22:02
Uwielbiam takie proste jedzonko :)
kriso 29.03.2012 19:24
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak