Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowe pierożki wg smakoszka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
woda letnia 3 szklanki
sól 1 szczypta
śmietana 5 łyżek
kapusta kiszona 1 opakowanie
mięso gotowane 2 sztuki
cebula 2 sztuki
grzyby suszone 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: domowe pierożki wg smakoszka

Kroki postępowania

1
wałkujemy ciasto na cienki blat podsypując w trakcie mąką tak by ciasto się nie kleiło
Krok 1 - domowe pierożki wg smakoszka foto
2
na każde koło nakładamy płaską łyżeczkę farszu tak by pozostawały wolne brzegi do zlepiania
Krok 2 - domowe pierożki wg smakoszka foto
3
delikatnie zlepiamy okrąg palcami aż powstanie wierzch karbowany- pierogi układamy na ścierce kuchennej aby się nie zlepiły.
Krok 3 - domowe pierożki wg smakoszka foto
4
5 pierogów wrzucamy do miski i zalewamy gorącym czerwonym barszczykiem.Podajemy na gorąco
Krok 4 - domowe pierożki wg smakoszka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 22.03.2012 18:35
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak