Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka bez mięsa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mmarchewka 2 szt
ziemniaki 6 szt
cebula 1 duża
por 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 kawałek
groch 300 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka bez mięsa

Cebulę podsmażamy na oleju w dużym garnku. Gdy się zeszkli dodajemy 2 litry wody. Wrzucamy pokrojone warzywa: ziemniaki, marchewkę, seler, korzeń pietruszki. Ja dodaję czasem korzeń brokuła, co daje ciekawy posmak. Wsypałam też od razu groch łuskany i wszystko się ugotowało w tym samym czasie. Dodajemy zioła: majeranek, pieprz kolorowy, kminek suszony, lub inne zioła według uznania. Po ugotowaniu zdejmujemy z ognia i dodajemy śmietany (uprzednio zahartowanej). Zwykła prosta zupa, która tak naprawdę może być doskonałym obiadem z resztek... :) Udekorowałam kiełkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 25.04.2012 18:41
smaczna
Ewelina47 19.04.2012 09:53
pyszna chociaż , że bez mięsa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak