Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty troche inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka duża 1 sztuka
sokz cytryny 4,5 łyżki
prażony słonecznik 2 łyżki
oliwa 6 łyżek
marchew 2 sztuki
musztarda 2 łyżki
natka pietruszki do smaku
jabłko 1,5 sztuki
kapusta czerwona 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty troche inaczej

Czerwoną kapustę płuzcemy, tniemy za pomoca noża, można posztakować.Wrzucaną do miski posypujemy tak ze dwie szczypty soki, oliwą ( 4 łyżki) . Ubijamy ją, do moementu gdy częsci kapusty o kolozrze białym podpbarwią się na jasny fiolet. Jabłko płuczemy i ścieramy na tarce- duże oczka. Dodajemy sok z cytryny i dodajemy do kapusty. Nastepnie zajmujemy się marchwią, którą obieramy, płuczemy, i ściramy na grubych oczkach tartki. Musztardę wymienioną w przepisie łączmy z dwoma łyżkami oliwy i dolewamy do miski. Dodajemy uprażonego słonecznika i doprawiamy do smakunatka pietruszki i ewentualnie solą.

Można ją jeść nawet samą, zaś do obiadu jest świetna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 02.08.2013 07:37
Świetna surówka :)
kasiek 27.11.2012 21:21
może i inaczej ale bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak