Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy miękkie w środku

4.0
(29)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 2 szt
cukier drobny 1/2 szkl
ocet 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy miękkie w środku

Białka ubij mikserem w czystej i suchej misce. Gdy piana zacznie robić się biała, dosypuj powoli cukier, cały czas ubijając, aż piana zrobi się sztywna. Pod koniec ubijania dodaj ocet. Na blachę połóż papier do pieczenia i wyłóż na niego łyżką kilka okrągłych bez (można użyć rękawa cukierniczego do wyciskania). Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180'C i natychmiast obniż jego temperaturę do 120'C. Piecz ok 1 godziny. Po upieczeniu, dosusz bezy w ciepłym piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 11.04.2012 19:24
mmm
melonik 29.03.2012 07:07
mniam mnim a

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak