Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 15 dkg
cebula 1 szt
olej do smażenia
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku
wino czerwone 1 szkl
indyk 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka z pieczarkami

Mięso ( np. z udźca indyka) kroimy w kostkę, posypujemy przyprawami i odsmażamy na oleju razem z cebulą. Pieczarki obsmażamy jedną warstwą i dodajemy do indyka, podlewamy winem i dusimy do miękkości, w razie potrzeby uzupełniając woda lub rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 04.08.2013 13:17
bardzo smaczne danie
Wacław 07.02.2013 09:29
bardzo smaczna propozycja !
romanrafal
romanrafal 17.12.2012 17:10
smaczny
kasienka23 27.04.2012 12:14
pyszny
Wojt@s
Wojt@s 23.03.2012 13:58
extra
Mysiunia 22.03.2012 13:44
pyszny!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak