Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony ze schabu z mandarynkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mandarynki 3 sztuki
vermut 3 łyżki
biały cukier 1 łyżeczka
mąka pszenna 3 łyżki
szałwia 1 pęczek
rozmaryn 1 gałązka
oliwa
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól
schab 4 (medaliony)

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony ze schabu z mandarynkami

1. Igiełki rozmarynu (bez łodygi), szałwię, mąkę, sól i pieprz miksujemy w blenderze. W tak przygotowanej panierce obtaczamy lekko rozbite medaliony.
2. Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oliwy, smażymy medaliony przez około 4 minuty z każdej strony. Zdejmujemy z patelni o odstawiamy w ciepłe miejsce.
3. Pod patelnią zwiększamy ogień. Na patelnię wlewamy wermut a po minucie sok wyciśnięty z mandarynek oraz cukier. Całość dokładnie mieszamy, zmniejszamy ogień i redukujemy przez minutę. Medaliony polewamy sosem i natychmiast podajemy z ulubionymi dodatkami i zieloną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.11.2012 13:27
pyszne
Botwinka 09.11.2012 19:00
pyszności
magduś83 29.10.2012 20:04
zachęcające danie :)
magduś83 29.10.2012 20:04
zachęcające danie :)
Dorian 02.09.2012 12:41
apetyczny
dagmara020 25.08.2012 14:51
świetne przepisy co jeden to bardziej mi się podoba
smerfetka79 16.08.2012 11:39
ciekawy przepis
Agata B 21.05.2012 14:04
mmm muszą być wyśmienite :))) masz bardzo ładne zdjęcia:)
KasiaK90 10.05.2012 08:14
wyglądają smacznie
gosia561 05.05.2012 22:12
fajne
Ada-Gaba 23.03.2012 06:50
zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak