Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pomarańczowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze
cukier
jajko
Żelatyna wieprzowa Prymat
gorzka czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pomarańczowy

Z umytych dokładnie pomarańczy otrzeć skórkę. Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem na puszystą masę. Pod koniec ucierania dodać otartą skórkę z pomarańczy oraz sok i wszystko ogrzać aby masa zgęstniała. Białka ubić na sztywną pianę. Ostudzoną masę połączyć z pianą z białek i wcześniej przygotowaną żelatyną. Masa powinna jeszcze bardziej zgęstnieć. Całość przełożyć do pucharków. Gdy krem zgęstnieje polać go roztopioną gorzką czekoladą. Polecam!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 10.04.2012 12:47
extra
MagdaXXX 03.04.2012 22:21
a gdzie foto/?
Dorota37 25.03.2012 13:41
super przepis
Ada-Gaba 25.03.2012 13:26
super
radosna29 22.03.2012 12:45
fajny i dosc szybkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak